O programie

Najstarszy program Au Pair na świecie

Działamy od ponad 30 lat

Mamy największe doświadczenie

scroll

Program Au Pair umożliwia Ci podjęcie nauki w USA, doskonalenie angielskiego, poznanie ludzi z wielu krajów świata i odwiedzenie miejsc, o których zawsze marzyłeś. W trakcie pracy i pobytu jesteś pod stałą opieką Lokalnego Koordynatora oraz naszego biura w USA.

AU PAIR EXTRAORDINAIRE

Jeśli wcześniej zawodowo zajmowałaś się dziećmi lub posiadasz wykształcenie w tym kierunku, ten program jest idealny dla Ciebie! Amerykańskie rodziny przyjmujące Au Pair Extraordinaire wysoko cenią wiedzę i umiejętności kandydatek, doceniając ich wpływ na rozwój i edukację swoich dzieci.

Kieszonkowe Au Pair Extraordinaire to aż 250 USD tygodniowo! Au pair pracuje 45h tygodniowo i otrzymuje dodatkowo 500 USD stypendium na kursy w amerykańskiej szkole.

Jeśli planujesz w przyszłości poświęcić się zawodowo pracy z dziećmi, udział w programie Au Pair Extraordinaire może stać się również ważnym punktem Twojego CV.

Uprawnienia kwalifikujące do programu Au Pair Extraordinaire:

  • udokumentowane pełne dwa lata doświadczenia w opiece nad dziećmi na pełny etat (40h/tyg)
  • dyplom ukończenia studiów licencjackich o kierunku edukacja wczesnoszkolna (ze specjalizacją)
  • dyplom ukończenia studiów licencjackich o kierunku pedagogika
  • dyplom ukończenia studiów magisterskich o kierunku pedagogika
  • dyplom ukończenia 2-letniego kursu dla opiekunek dziecięcych
  • wykwalifikowana pielęgniarka (+ 1 rok doświadczenia z dziećmi poniżej 6 roku życia)
  • dyplom ukończenia studiów licencjackich o kierunku praca społeczna lub resocjalizacja
  • dyplom ukończenia studiów licencjackich lub magisterskich ze specjalizacją nauczycielską
  • była au pair, która pozytywnie ukończyła roczny program w USA w ciągu ostatnich 3 lat
praca_Au-pair

Otrzymujesz

  • bezpłatny bilet lotniczy w obie strony
  • treningi on-line realizowane na profesjonalnej platformie szkoleniowej jeszcze przed wylotem do USA
  • 3 dni intensywnego szkolenia, tzw. „Orientation”, z zakwaterowaniem i wyżywieniem, w Double Tree Hilton Hotel, k. Nowego Jorku
  • 13-miesięczną wizę J-1 Exchange Visitor’s Visa z możliwością przedłużenia na kolejne 12 miesięcy
  • własny pokój i pełne wyżywienie podczas całego pobytu u rodziny goszczącej
  • ubezpieczenie medyczne o wartości 100,000 USD z możliwością powiększenia kwoty i zakresu
  • 2 tygodnie płatnego urlopu
  • dodatkowe 500 USD na edukację
  • 13-ty miesiąc na podróżowanie!
  • kieszonkowe: 250 USD tygodniowo (ok. 13,000 USD rocznie)

Twoje koszty

  • opłata za program w sezonie 2018: 1390 PLN
  • opłata za rozpatrzenie wniosku wizowego w Ambasadzie USA: 160 USD (płatne w PLN po kursie ogłoszonym przez ambasadę)
  • zaświadczenie o niekaralności: 20-30 PLN
  • wydanie Międzynarodowego Prawa Jazdy: ok. 35 zł

Czas pracy

  • 45 godzin tygodniowo

Uwaga ważne!

W zależności od Twoich potrzeb możesz rozszerzyć swoje ubezpieczenie medyczne za dodatkową opłatą (aktualne ceny znajdziesz tutaj). Jeżeli Twój wylot do USA odbędzie się w roku 2019, cena dodatkowych pakietów ubezpieczenia może ulec zmianie. Skontaktuj się z nami, aby uzyskać szczegółowe informacje.

Dodatek na naukę w wysokości 1000 USD pozwala najczęściej na udział w kursie w wymiarze do 6 godzin tygodniowo. Wybór kierunku zależy od Ciebie! Może to być szansa na kontynuację nauki języka angielskiego lub rozpoczęcie nauki hiszpańskiego, kurs zarządzania lub lekcje tańca!

Udział w kursie jest nie tylko okazją do doskonalenia języka i wzbogacenia CV. Jest to także możliwość poznania uniwersyteckiego życia w USA i zaprzyjaźnienia się ze studentami z wielu krajów świata.

Istnieje możliwość zapisania się na droższe kursy, dopłacając do ceny kursu różnicę.

Przedłużenie pobytu

  • Jeśli chcesz, możesz zostać dłużej po pozytywnym ukończeniu Twoich pierwszych 12 miesięcy! Możesz pozostać ze swoją obecną rodziną goszczącą, lub zdecydować się na zmianę rodziny na następne 6, 9 lub 12 miesięcy
  • Aby móc przedłużyć swój program, należy pomyślnie ukończyć przewidziane w ramach programu kursy, na które było przeznaczone jednorazowe stypendium.
Washington_DC_AuPair

Dlaczego warto przedłużyć program?

  • Masz okazję kontynuować naukę! Jeśli przedłużysz program o 6 miesięcy – w programie EduCare otrzymasz 500 USD na edukację, a jeśli dłużej – 1000 USD.
  • Udoskonalisz swój język angielski
  • Możesz cieszyć się kolejnym rokiem w USA, zostając ze swoją rodziną goszczącą lub odkrywając inną część Ameryki poprzez wybór innej rodziny. Dzięki temu masz okazję, by zwiedzić miejsca, których nie miałaś możliwości zobaczyć w pierwszym roku pobytu.